AKTUELNO

Prof. dr Edita Stokić, direktorka KBC Vojvodina, ističe da će Novi Sad uskoro dobiti novu kovid bonicu, gde su radovi u završnoj fazi pripreme za primanje pacijenata, gde se, kako otkriva, prvi pacijent očekuje u narednim danima.

- Poslednjih nekoliko nedelja, broj pacijenata koji je hospitalizovan nas je naveo da se vratimo korak unazad, gde smo morali da obezbednimo nove kovid jedinice, da neke koje nisu, prevedemo u kovid sistem - priča doktorka, i dodaje da se tokom današnjeg dana otvara čak treća jedinica kovid terapije od četvrtog talasa terapije.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, otvaranje kovid bolnice će imati značaja u kvalitetu lečenja pacijenata, ističući da je kapacitet bolnice oko 600 postelja, gde je jedna trećina namenjena za lečenje pacijenata u jedinici intenzivne terapije, gde će ostatak biti namenjen za polu intenzivne terapije.

- Ono što je novo, u ovoj bolnici se nalazi i moderna laboratorija, koja će značajno unaprediti dijagnostiku koja je potrebna uz prijem pacijenata koji su kovid pozitivni - priča Stokić.

Foto: TV Pink Printscreen

Stokić objašnjava da su kapaciteti potrebni, jer broj zaraženih svakodnevno raste.

Zahuktava se, ne primećujemo ravnu liniju - podvlači doktorka.

Autor:

#Edita Stokić

#Novi Sad

#kovid bolnica