AKTUELNO

Sabor Violinista Srbije otvoriće se za pet dana a pripreme su već u završnoj fazi.

Pojedini ugostitelji već danas su počeli da se pakuju i pripremaju za spektakl koji će biti otvoren u petak u 13 časova u centru sela Pranjani na dvadesetak kilometara od Gornjeg Milanovca i Čačka.

Ovaj Sabor posvećen je najboljim violinistima Srbije koji će u subotu podeliti megdan na stadionu lokalnog fudbalskog kluba. U petak u 19 časova zakazano je veče posvećeno kralju violine Bobanu Vasiću - Vozu, na kome će na samom startu publiku zagrejati pet vrsnih srpskih violinista na čelu sa Pericom Vasić pobednikom Prvog Sabora violinista, Momirom Jovanovićem, Sinišom Dragutinovićem iz Mladenovca prvim učenikom čuvenog majstora Bobana Voza a na pozornici će zasvirati i najmlađi u porodici legendarnog violiniste koji nosi njegovo ime i ima svega 12 godina.

Inače Pranjani su potpuno otvoreni i spremni da prime sve goste koji će u ovu Suvoborsku varošicu moći da stignu iz tri pravca, Čačka, Požege i Gornjeg Milanovca. Ono što je pikanterija to je da će pojedini stići i avionom i sleteti na Gorski aerodrom koji je rekonstruisan a u istoriji upamćen kao mesto gde su hrabrost, junaštvo i gostoprimstvo pokazali ravnogorci i meštani ovog kraja.

Svi saborski sadržaji u sva tri dana su potpuno besplatni a podsećamo, u petak će koncert na stadionu održati čuveni harmonikaš Borko Radivojević sa svojim gostima dok će se u nedelju nakon koncerta pobednika oglasiti Ljuba Aličić. Subota je rezervisana za takmičenje majstora violine za zvanje Prva i Zlatna violina Srbije

#Sabor violine

#pranjani