AKTUELNO

Nadležno ministarstvo pokrenulo je postupak nadzora kao i da će svi odgovni za eventualne propuste biti sankcionisani.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je da je lično potrešen tragedijom koja se dogodila u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu.

- Ovaj strašan događaj, u kome je stradala jedna žena, majka troje dece i dugogodišnja žrtva zlostavljanja, nažalost, ukazao je na potrebu poboljšanja sistema zaštite od nasilja u porodici - naveo je ministar u izjavi za javnost.

Pročitajte još: TROJE DECE OSTALO BEZ MAJKE: Ovo je Olga koju je suprug KRVNIČKI izudarao kamenom DO SMRTI! (FOTO)

On je istakao da je Ministarstvo pokrenulo postupak nadzora rada Centra za socijalni rad u ovom konkretnom slučaju i da garantuje da će svi odgovorni za eventualne propuste biti sankcionisani.

- Verujem da ćemo uspeti da sprovedemo mere da se ovakvi slučajevi ne ponove i da ćemo u najkraćem mogućem roku unaprediti sistem zaštite žrtava porodičnog nasilja - rekao je ministar.

Foto: Pink.rs

On kaže i da je svestan da bilo kakav postupak Ministarstva ne može da ublaži bol članova porodice žrtve ovog zločina, ali naglašava da je za opstanak i napredak svakog segmenta našeg društva ključno da sve nadležnie institucije, organizacije civilnog društva, mediji i građani, učine sve što se može da bi se ubuduće sprečile ovakve tragedije.

#Novi Beograd

#Tragedija

#Žena

'