AKTUELNO

Lončar je naglasio da je od početka godine zaposleno 1.644 lekara i zdravstvenih tehničara, a da je u poslednje tri godine odobreno 4.000 specijalizacija.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će do kraja godine u zdravstvenim ustanovama u Srbiji biti zaposleno još 1.000 zdravstvenih radnika.

Deo lekara koji su zaposleni od početka godine primio je danas u Palati Srbije ministar Lončar i tom prilikom rekao da su oni budućnost srpskog zdravstva.

- To su ljudi koji treba da budu u prvom planu, koji treba da stoje ovde i govore o svojim uspesima i dostigunićima i profesionalnim usavršavanjima - rekao je Lončar.

Pročitajte još: Bela Palanka dodelila priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

On je podsetio da se posle nekoliko decenija u Srbiji ponovo grade bolnice, klinički centri, nabavljaju novi akceleratori, ali da ništa od tih ulaganja neće vredeti ako se ne nastavi ulaganje u ljude.

Veće plate u zdravstvu, rade se platni razredi

Zaposleni u zdravstvu imaće veće plate, ali iz realnih izvora, izjavio je ministar zdravlja.Ministar je rekao da su to obećali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.- Mi već radimo platne razrede i hoćemo da zaposleni u zdravstvu dobiju veće plate iz zdrave kase - rekao je ministar.On je naglasio da je ideja vlade da se plate povećavaju iz realnih izvora, ali "tako da ne zadužujemo našu decu".

- Vrlo dobro znamo šta smo zatekli kada smo došli - neko je tada mislio da je dobro da se ne odobravaju specijalizacije, da u pojedinim zdravstvenim ustanovama ima više vozača nego lekara, što je sve bio siguran put da se srpsko zdravstvo uruši - rekao je Lončar.

#Posao

#Zdravlje

#Zlatibor Lončar

'