AKTUELNO

Direktorka televizije 'Studio B' i novinarka Ivana Vučićević, povodom pojave požara u Grčkoj, Turskoj ali i Srbiji, ističe da je paljenje šuma postala svojevrsna vrsta modernog terorizma, jer je, kako objašnjava, ekologija na udaru.

- To utiče na ekonomiju, turistički deo... U Grčkoj smo navikli na ovakve stvari, a što se tiče Turske, mislim da je dokazano da su podmetnuti - kaže Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević napominje da je velika stvar za državu, to što je Srbija pritekla u pomoć Grcima.

- Nema lepšeg osećaja nego kada je država humana, i kada ima dovoljno snage da pomogne drugima. To je kao i sa koronom. Predsednik Vučić je pomogao svima koji su bili u nezavidnoj situaciji kako sa vakcinama, tako i sa ostalim sredstvima. Što se tiče požara, mi smo "produžena ruka" naših prijatelja iz okruženja - priča Vučićević.

Govoreći o požaru u Vinči, Vučićević dodaje da je najzanimljivija činjenica to, što se dron koji je fotografisao, pojavio, baš u trenutku kada je požar buknuo, objašnjavajući da je to dokaz da je nešto isplanirano u celom slučaju.

Novinar Darko Zlojutro se takođe dotakao i nedavnog požara u Vinči, nazivajući sve požare koji su u proteklih nekoliko dana besneli Evropom, "Ekološkim džihadom".

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče ili prekjuče je o tome pričao i Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a, i kada je pomenuo reč "Ekološki džihad" naleteo je na salvu uvreda, a sada smo videli da postoje dokazi da su zatečena dva lica koja podmeću požar - objašnjava Zlojutro.

Kako objašnjava, slučaj se definitivno treba istražiti, ističući da veruje u institucije u Srbiji.

- Setimo se i Trampa su rušili po pitanju ekologije... - naveo je Zlojutro.

Zlojutro ističe da će ekologija biti jedna od glavnih tačaka predizborne kampanje u Srbiji, dodajući da se odmah po požaru oglasio Đilas koji je istakao da u "njegovo vreme" nije gorelo.

- Previše je slučajnosti u celom slučaju - objašnjava Zlojutro.

Autor:

#Darko Zlojutro

#Ivana Vučićević