AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastupio državnički, racionalno i razložno na sednici SB UN. Vučićević je ocenio da Haški tribunal nije doprineo pomirenju, već samo dosoljava rane iz prošlosti.

Vučićević je rekao da je velika većina građana je danas ponosna na nastup i reči predsednika države na SB UN.

- Da li iko od nas može da zamisli da bi tako nešto mogao da uradi bivši predsednik Srbije Boris Tadić ili ovaj što se sada kandiduje za glavnog u državi Dragan Đilas ili bilo ko od njih, Jeremić koji je postavio pitanje na osnovu kojeg je Kosovo legitimilozovalo svoju lažnu državu? Da li možete da bi bilo ko od tih opozicionara tako nastupio - naveo je Vučićević za Pink.

Predsednik Vučić je onakvim nastupom mnogo i lično rizikovao, ali mu je cilj bio da zaštiti srpske državne interese. Možda su neki očekivali da se Vučić da se svađa, ali ne oni su videli racionalan državnički, razložan odgovor. Mi nećemo da se svađamo, mi ne poručemo zločine, ali nećemo da pristanemo na poniženje - istakao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ako je neko sarađivao sa nekim međunarodnim tribulanom onda je to Srbija sa Haškom tribunalom.

- Ovi koji su bili na vlasti do 2012. godine su izručili kompletno državno i vojno rukovodnstvo iz vremena rata, dostavljena je sva moguća dokumentacija. Optužili su Srbiju i za šta je trebalo i za šta nije trebalo, priznali su i zločine koje jesu i koje nisu počinili. I sada se neko usuđuje iz Haškog tribunala da zamere jer nije izručeno dvoje funkcionera SRS? - dodaje Vučićević.

On je podsetio da su Srbi dobili 1.138 godina robije i osam doživotnih robija, a ni jedan Hrvat nije osuđen za zločine nad Srbima.

Nema presude za Oluju, igrali su se pravde, pa su u prvom stepenu osudili i Gotovinu i Markača i Orića, pa su se oni žalili, Tribunal usvojio žalbe i pustili ih na slobodu. Kakvom pomirenju dopinose. Oni samo dosoljavaju rane iz prošlosti. Kako može bilo koji Srbin da osedi pravdu iz Haga - rekao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević