AKTUELNO

Poslušajte važan apel ronilaca i ostanite bezbedni na kupalištima.

Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije tokom letnjih meseci gotovo svakodnevno angažovani su na pronalasku utopljenika u srpskim jezerima i rekama.

Foto: TV Pink Printscreen

Ronioci pri nultoj ili minimalnoj vidljivosti pretražuju brze tokove reka i sa velikih dubina izvlače tela utopljenika, među kojima je, nažalost, i dosta dece. Mnogi građani, prvenstveno neplivači i poluplivači, utapaju se zbog nepoštovanja osnovnih pravila bezbednog ponašanja u vodi.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, vlasnici glisera, skutera, čamaca i drugih plovila svojim često bahatim ponašanjem ugrožavaju sebe i druge učesnike vodnog saobraćaja. Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije iz dubina reka i jezera izvlače i automobile koji zbog prebrze vožnje izleću sa puteva i završavaju na dnu.

Foto: TV Pink Printscreen

Ronioci Žandarmerije, sa kojima je novinar Televizije Pink Mladen Mijatović bio u akciji, poslali su apel građanima da koriste obeležena kupališta na kojima postoje spasioci i da decu nikako ne ispuštaju iz vida, kako u vodi, tako i van nje.

Foto: TV Pink Printscreen

Vrlo je važno, apeluju ronioci, da tokom boravka na vodi ne konzumiraju alkohol.

- U reci Savi je nulta vidljivost, a zbog bezbednog boravka na rekama, jezerima i bazenima savet je da ne precenjujete svoje mogućnosti i da ne potcenjujete vodu - rekao je Mladen Mijatović sa reke Save za "Nacionalni dnevnik" i TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Video: Pink.rs

Autor: M. Mijatović

#Mladen Mijatović

#RONIOCI

#Žandarmerija