AKTUELNO

Na najpopularnijem kupalištu u Beogradu, Adi Ciganliji u petak u 10 časova otvorena je letnja sezona kupanja i trajaće do 5. septembra. Svim posetiocima na raspolaganju će biti do 70 spasilaca, ali i plažni red kog se svi moraju pridržavati.

Jedno od pravila koje važi i ove sezone jeste da posetioci ne ulaze van radnog vremena kupališta, koje je od 10 do 19 sati.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

 "Na Adi će svakog dana biti od 50 do 70 spasilaca, zavisi od gužvi i broja ljudi, tako da je bezbednost podignuta na visok nivo", kažu iz JP "Ada Ciganlija" i dodaj da: "Svi kupači treba da se pridržavaju strogo definisanih pravila i da se kupaju samo u zoni predviđenoj za tu aktivnost. Zabranjeno je preplivavanje Savskog jezera, kao i ulazak u isti u vidno alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci".

Mere koje je na republičkom nivou izdao Krizni štab za borbu protiv virusa korona ostaju na snazi i na Adi Ciganliji. Prošle godine su, zbog manjeg broja ljudi, uputstva sve vreme bila poštovana.

"Što se tiče novina za ovu godinu, na Adi je otvoren prvi inkluzivni park, koji će služiti i deci sa posebnim potrebama. Uređen je i teren za padel tenis, sport koji je sličan tenisu i skvošu. Takođe, tokom prethodne i ove godine rekonstruisali smo sve sportske terene u okviru kompleksa, za košarku, fudbal, odbojku, tenis, koje svi mogu da koriste potpuno besplatno", ističu iz JP "Ada Ciganlija".

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Počevši od 1. jula pa do 31. avgusta za sve osnovce i srednjoškolce sa teritorije glavnog grada biće organizovana besplatna škola plivanja. Oni će plivačku tehniku učiti svakog dana od 8.30 do 11 sati na bazenima za neplivače na prvoj plaži. Za ovu akciju sredstva je obezbedio Sekretarijat za sport i omladinu.

Letnja sezona na otvorenim bazenima SC "11 April" počinje danas. Bazeni će raditi svakog dana od 10.00 do 19.00 časova. Od 7. jula svake srede ulaz će biti besplatan za sve učenike osnovnih i srednjih škola uz đačku knjižicu. A u ponudi je i ove godine porodična kartica za Novobeograđane uz koju će imati slobodan ulaz za kupanje u ovom centru. Cena karte je 400 dinara.