AKTUELNO

"Padalo je duže od deset minuta, samo je odjednom počelo da tuče".

U novovaroškom kraju trenutno vremenske prilike ni nalik onima od pre samo par sati, nebo sa kog je pržilo sunce prekrili su gusti crni oblaci i prosuli kišu i grad. A ništa bolje neće biti ni u narednih sat vremena.

- U narednih sat vremena jak pljusak sa grmljavinom i gradom na području Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije. U zoni pljuska pojačan vetar - poslednja je najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: RINA

Na planini Bosanje, na 1.100 metara nadmorske visine, u 15 sati bilo je, bilo je, kako su izmerili meštnani, 37 stepeni u plusu, bez daška vetra. A zatim je nebo najednom pocrnelo, smrklo se kao da je veče, počelo je da duva, zagrmeli su gromovi. Temperatura je pala za 15-ak stepeni.

Foto: RINA

Prema priči stanovnika sela Amzići na padinama planine Bosanje najpre je počela padati jaka kiša, a za njom i grad veličine lešnika. Srećom po narod zabrinut za letinu nebo se smilovalo i grad je brzo stao, a, onda je ponovo ljuljulo jak pljusak. Žednom zemljom potekli su potoci vode.

Gradonosni oblak, kažu u Amzićima, otišao je prema ivanjičkom kraju gde je počela berba maline.

Šteta na zasadima

Nevreme je pričinilo materijalnu štetu na zasadima voća i povrća, kao i u pojedinim malinjacima gde je crveno zlato već pristiglo na berbu.

Foto: RINA

- Padalo je duže od deset minuta, samo je odjednom krenulo da tuče. Grad veličine oraha brzo je obeleo u dvorištu. Nakon toga nastavila je da pada jaka kiša. Još uvek nismo izašli u bašte i voćnjake da vidimo kolika je šteta - rekao je za RINU meštanin sela Draževići.

Jako nevreme pogodilo je i gradsko područje opštine Nova Varoš.

#Nova Varoš