AKTUELNO

U narednih sat vremena na području Srema, Beograda, kao i centralne Srbije jaka oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom.

U narednih sat vremena na području Srema, Beograda, kao i centralne Srbije jaka oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom.

Foto: RINA

Velika oluja praćena jakim vetrom i pljuskovima zahvatila je Loznicu. Vetar je bio toliko snažan da je lomio drveće i prevrtao kontejnete, sudeći po snimku sa društvenih mreža. Nevreme i u Čačku drugi dan zaredom. I u Beogradu počinje da duva jak vetar i pada kiša.

Foto: RINA

Nakon paklenih vrućina koje su zahvatile Srbiju ovih dana, Lozničane je iznenadila jaka oluja koja je nosila sve pred sobom.Oluja je juče pokosila Čačak, zatim na tapetu nevremena danas se našla Loznica, a sudeći po oblacima i najavama meteorologa, ni glavni grad neće biti zaobiđen.

Foto: RINA

U narednih sat vremena na području Srema, Beograda, kao i centralne Srbije jaka oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom, navodi u 16.29 Republički hidrometeorološki zavod. Ova oblačnost u jugozapadnoj struji premeštaće se ka Bačkoj, Banatu i Pomoravlju.

Grad u Čačku

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i jakim gradom ponovo je zahvatilo Čačak. Krupan grad padao je duže od dvadeset minuta i pričinio veliku materijalnu štetu, navodi Rina.

- Ovo je nezapamćeno da ovoliko jak grad tuče na gradskom području. Ulice su bile potpuno bele u jednom trenutku, a led se mogao skupljati lopatama. Pojedini automiobili su u rupama, a nevreme je skidalo i crepove na pojedinim kućama - rekao je za RINU Aleksandar Lazović iz Čačka.

Foto: RINA

Grad je protutnjao i okolnim selima i desetkovao rod voća i povrća na pojedinim imanjima. Najveća šteta pričinjena je na zasadima voća i povrća, a u selu Miokovci desetkovan je rod trešanja i višanja.

- Ono što nije obrao mraz, sada je desetkovao grad. Kolika je zapravo šteta znaćemo kada odemo do voćnjaka i bašte, ali već sad možemo da vidimo da je uništeno mnogo. Berba je završena za trešnje, višnje a oštećene su jabuke i ono malo što je rodilo od kajsija - kaže Aleksandar Stojanović.

#Nevreme