AKTUELNO

U severnim krajevima moguća je i grmljavina.

Prema prognozi meteorologa u Srbiji će danas biti pretežno oblačno vreme, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, moguća je i grmljavina.

U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša. Duvaće južni i jugoistočni vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni, saopštio je Republički hidrometeoroločki zavod (RHMZ).

Najniža temperatura od čest do 15, najviša od 12 na severozapadu do 20 stepeni Celzijusa na jugoistoku.

Foto: RHMZ

U Beogradu danas pretežno oblačno i malo svežije vreme, povremeno kratkotrajna kiša. U toku noći pojačanje padavina, a jugoistočni vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura 13, najviša 16 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ

Vreme narednih dana

U utorak i sredu u Srbiji oblačno s kišom i hladnije vreme. U centralnim, južnim i istočnim krajevima velika količina padavina, ukupno od 40 do 80 milimetara.

Od srede poslepodne u planinskim predelima očekuje se sneg i stvaranje snežnog pokrivača, ponegde visine više od 15 cm.

U četvrtak i petak hladno, a očekuje se slabljenje i u većini mesta prestanak padavina.

Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima brdsko-planinskog dela Srbije.

Od subote promenljivo oblačno i toplije vreme, ponegde kiša.

Biometeorološka prognoza

Foto: RHMZ

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim obolјenjima. Pospanost, bolovi u kostima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

A.V.

'