AKTUELNO

U Srbiji će narednih pet dana, do ponedeljka, biti uglavnom promenjivo oblačno, u gradovima je moguća kiša, a na visokim planinama sneg.

Kako je ranije najavio meteorolog Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) nakon kraćeg zahlađenja temperatura će u drugom delu sedmice ponovo početi da se povećava.

Vremenska prognoza za četvrtak

U Srbiji se očekuje u četvrtak pretežno oblačno, u većem delu suvo vreme, a samo na jugu i jugoistoku zemlje ponegde će biti sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura će biti od 4 do 8 stepeni, najviša od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za petak

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, u petak će biti promenljivo oblačno i toplije sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab, pre podne promenljivog pravca, posle podne jugoistočni.

Najniža temperatura će biti od 1 do 6 stepeni, najviša dnevna od 15 do 18 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za subotu

Prvog dana vikenda biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a samo ujutru i pre podne na jugu i istoku sa sunčanim intervalima.

Duvaće slab vetar, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura će biti od 2 do 9 stepeni, najviša dnevna od 14 do 19 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za nedelju

U nedelju se očekuje slično vreme kao prethodnog dana. Biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom.

Temperatura vazduha minimalna će biti do 9 stepeni, a dnevna najviša za stepen- dva niža do oko 17 stepeni.

Vremenska prognoza za ponedeljak

Početak radne sedmice, u ponedeljak u gradovima će biti malo i do umeren oblačan. Najniža temperatura do 7 stepeni, a najviša u toku dana 17-18 stepeni Celzijusa.

Petodnevna vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će u četvrtak biti oblačno. Najniža temperatura će biti 7, a najviša dnevna 14 stepeni Celzijusa. U petak će biti malo i umereno oblačno. Temperatura će biti 9 stepeni najniža i 18 stepeni najviša.

Za vikend je u Beogradu moguća kiša. U subotu se očekuje najniža temperatura od 9 stepeni i maksimalna dnevna temperatura vazduha do 19 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak se nastavlja malo i umereno oblačno vreme. Temperatura će biti maksimalno u toku dana do 17 stepeni.