AKTUELNO

Kako je istakao, deca moraju da nauče veštine koje su im potrebne i za kasniji život.

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da su sve škole, njih 44, koje pohađaju deca ometena u razvoju, dobile pomoć od ministarstva te da je samo za Osnovnu školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju ''Miodrag V. Matić'' u Užicu obezbeđena oprema vredna više od 300 hiljada dinara.

- Svaka škola koja nam se obratila dobila je sve što je tražila. Naša deca zaslužuju da im pomognemo - rekao je Vulin nakon obilaška OŠ ''Miodrag V Matić'' u Užicu.

Kako je istakao, deca moraju da nauče veštine koje su im potrebne i za kasniji život.

Foto: TV Pink

- To je pomoć njima i njihovim porodicama - rekao je Vulin, dodajući da je Ministarstvo rada odlučilo da sve njihove specijalne škole opreme u skladu sa najvišim mogućim standardima.

- Naše specijalne škole u saradnji sa Ministarstvom prosvete će biti unapređenje i one su tu da pomognu našoj deci, da ih naučimo onome što mogu da rade i što će im zaista biti potrebno u životu - dodao je on primetivši da se čovek ne može meriti po onome što ne može, već po onome što moze.

Foto: Tanjug

Škola u Užicu obezbeđuje više vidova stručne podrške deci predškolskog uzrasta i učenicima sa različitim smetnjama u razvoju. Pored kabineta za individualnu nastavu, škola raspolaže senzornom sovbom, kabinetom za slušne i govornre vežbe, digitalnom učinicom i kreativnom radionicom, a u okviru škole je i dom za smeštaj dece iz čitavog regiona.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedila je školi u Užicu računarsku i drugu opremu za nastavu i rehabilitaciju deci sa smetnjama u razvoju vrednu više od 300.000 dinara.

Pročitajte još: Otvoreno pismo glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa TV Pink Gorana Gmitrića Aleksandru Rodiću

#Aleksandar Vulin

#Užice

#škola

'