AKTUELNO

Kineski investitor izgradnje kineskog kulturnog centra uplatio je u budžet grada 417 miliona dinara na ime naknade za korišćenje građevinskog zemljišta i danas će dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju tog objekta, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je navedeno u saopštenju gradske uprave, Vesić je istakao da će građevinska dozvola biti izdata za objekat od 27.970 kvadratnih metara, od čega će podžemne garaže zauzimati 8.888 kvadratnih metara sa 218 parking mesta, a sam objekat kulturnog centra 5.463 kvadrata.

''Investicija NR Kine dokaz je prijateljstva dva naroda jer će prijateljska Kina u Beogradu imati najveći kulturni centar u Evropi, ali i dokaz da je Beograd postao grad u kome se svaki dan sve više gradi'', rekao gradski menadžer.

On je dodao da je u Beogradu za prvih pet meseci izdato građevinskih dozvola za 524.000 kvadratnih metara, dok je u čitavoj prošloj godini izdato građevinskih dozvola za 630.000 kvadrata.

''Očekujemo da do kraja juna izdamo građevinskih dozvola za kvadraturu jednaku čitavoj prošloj godini, što govori da će ova godina u Beogradu biti rekordna kada su građevinarstvo i investicije u pitanju'', rekao je Vesić poručivši da je Beograd postao grad koji se ubrzano razvija.

#Goran Vesić

#Investitori

#Kina

'