AKTUELNO

Ministarka turizma Srbije Tatjana Matić istakla je kako je velika vest što je Grčka otvorila svoje granice za građane Srbije koji tradicionalno letuju u ovoj zemlji.

Matić je objasila kako će građani putovati u Grčku, ukoliko budu želeli da ove godine idu na more u ovu zemlju. Tom prilikom istakla je kako sa kolegama iz Grčke postoji pripremljen plan, a dodala je i kako je činjenica da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja u svetu kada je reč o imunizaciji stanovništva.

Foto: TV Vesti

To jeste velika vest. Već od prošle godine kada je počela pandemija, prva pitanja kako je dolazilo leto, bila su: "Da li ćemo moći da letujemo?" Ljudi su željni života na koji su navikli, taj letnji godišnji odmor koji su Srbi navikli da tradicionalno provode u Grčkoj je nešto što je značajno za ljude. Dolazak kolege iz Grčke, ministra turizma Harisa Teoharisa, smo dugo pripremali. Mi smo pre svega insistirali na digitalnim sertifikatima o vakcinaciji, činjenica je da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja u svetu kada je u pitanju imunizacija stanovništa, i očekujemo već sledeće nedelje dobre vesti - rekla je Matić za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Matić je rekla kako na dokumentima o vakcinaciji i revakcinaciji postoji QR kod koji je značajan i validan, kao i da se on može koristiti u električnoj formi.

Mi svi koji smo vakcinisani, dobili smo dokument o vakcinaciji i revakcinaciji, taj dokument ima QR kod koji je značajan. Naša kancelarija za IT, kabinet naše premijerke, je odradio jedan odličan postupak, na telefonima ćemo moći da imamo taj kod u elektronskoj formi, a dodatno on može biti i na papiru. Dakle, na vrlo jednostavan način može da se proveri validnost dokumenta - rekla je Matić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!