AKTUELNO

Svakog dana sve je više novozaraženih, bolnice su sve punije, a stvaraju se i veliki redovi ispred kovid ambulanti. S kojim simptomima se javljaju pacijenti na pregled, istraživala je ekipa TV Vesti.

U okviru autorske emisije Dušice Spasić uključila se doktorka Ana Jeremić iz kovid ambulante Voždovac. Jeremić je istakla kako je danas manji broj pacijenata u ovoj ustanovi, zbog kiše, kao i da ostaju i preko radnog vremena da bi pomogli zaraženima.

Foto: TV Vesti

Danas je malo manja gužva u odnosu na protekle dane, možda je to zbog lošeg vremena. Mi veliki broj pacijenata za kontrole obaveštavamo telefonom, kako pacijenti ne bi dolazili. Ovde je nešto manje od 190 pregleda juče obavljeno, a u Šumicama skoro 300. To je jedna jako velika brojka. Od tih pacijenata njih većina dolazi na lečenje i oni imaju uglavnom početne promene na plućima - istakla je Jeremić za Vesti.

Foto: TV Vesti

Radno vreme ambulante je sada do 20 sati, nekada ostajemo duže. Ne gleda se na sat, pacijenti se često primaju i posle radnog vremena. Kliničke slike jesu teže - dodaje Jeremić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Autor: S. K.