AKTUELNO

Jedan stariji kovid pacijent pobegao je iz modularne bolnice u Štipu i nedugo zatim pronadjen mrtav u neposrednoj blizini, objavili su danas lokalni mediji.

Kako navode, taj 75-godišnji pacijent oko ponoći je pobegao iz štipske modularne kovid bolnice i sat kasnije je pronađen mrtav u jednog od obližnjih ulica u blizini srednje medicinske škole.

Mrtvo telo je pronašao prolaznik i prijavio policiji, koja je prvo pomislio da se radi o pregaženom pešaku zbog vidljivih tragova kočenja u blizini.

Kasnije je, prema informacijama lokalnih medija, utvrđeno da se radi o pobeglom kovid pacijentu, koji je bio na kiseoničkoj podršci.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Prvi rezultati obdukcije pokazuju da na telu nema vidljivih tragova nasilja i da je verovatno razlog za smrt plućna pneumonija.

Direktor Kliničke bolnice u Štipu Alen Đeorđijev je agenciji MIA potvrdio da je taj pacijent pobegao, navodeći da je izašao na zadnji ulaz na koji se dovode pacijenti.

Glavni ulaz modularne bolnice je uvek zaključan, ali je pacijent uspeo da izađe kroz zadnji ulaz na koji se dovode pacijenti - rekao je Đeorđijev i istakao da je formirana komisija koja treba da istraži taj slučaj.