AKTUELNO

Vojno školstvo je unapređeno, prati sve moderne trendove i prilagođeno je savremenim uslovima ratovanja i pitanjima bezbednosti, poručili su danas u kasarni u Pančevu ministra odbrane Zoran Ðorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Ministar Ðorđević je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa izjavama nekadašnjeg minstra odbrane Draga Šutanovca i kritika koje je izneo na račun vojnog školstva, rekao da je ironija da takav čovek nešto priča o tome a ostavio je smerove koji nisu bili akreditovani, neverifikovane diplome, netransparentno finansiranje, nedifinisan status generalštabnog i drugog usavršavanja, knjige iz doba SFRJ...

Kako je rekao danas su svi smerovi akreditovani, sve potrebne knjige, svako usavršavanje takođe akreditovano i svaka diploma važi kao i svaka druga u Srbiji...

Diković je dodao da su vratili ugled i ponos vojnom školstvu Srbije i koncipirali ga u skladu sa potrebama MO i VS.

On je rekao da ono što je na početku reforme bilo nevidljivo, a pokazalo se kao greška, to je da su u VS dolazili nespremni oficirski kadrovi a da su sada daleko sposobniji i spremniji za obavljanje dužnosti nego što su to bili pre sedam...10 godina.

Ukazao je i da je sada posvećena velika pažnja i srednjem vojnom školstvu jer su, kako je podvukao, podoficiri kičma vojske.

- Naš sistem je elastičan i koncipiran da ga možemo prilagođavati potrebama savremenih uslova - rekao je Diković i objasnio da sve što se danas dešava nikako nije isto kao što je bilo pre deset, pa ni tri godine, te da radimo na tome da školstvo bude tome prilagođeno:

Vratili smo i prilagodili školstvo u skladu sa savremenim uslovima ratovanja i izazova po bezbednost.

#Vojska

#Zoran Đorđević

#škola

'