AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve 19 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Dodeljeni stanovi su u Beogradu, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Pančevu i Kruševcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema rečima ministra Vulina, od 2017. godine do danas, Vojska Srbije je svojim pripadnicima dodelila 234 stana. Mimo toga, Fond za socijalno osiguranje vojnih origuranika je rešio stambeno pitanje za još 150 naših vojnih penzionera, a više od 400 naših pripadnika je kroz program povoljnog kreditiranja rešilo svoj životni problem.

- Vojska Srbije će nastaviti da vodi računa o stambenim potrebama svojih pripadnika i samo kao celina paketa, kao celina poboljšanja kvaliteta života i rada pripadnika Vojske Srbije, možemo da se nadamo da ćemo imati mnogo više zainteresovanih da svoj život provedu u Vojsci Srbije - istakao je ministar odbrane.

On je napomenuo da je potrebno rešiti stambeno pitanje i pitanje posla i za porodice naših pripadnika.

- Potrebno je obezbediti i najbolju zdravstvenu zaštitu, nove i moderne sisteme naoružanja, a patriotizam i ljubav prema domovini se u Vojsci Srbije nikada i nisu dovodili u pitanje - zaključio je ministar Vulin.

Slobodanka Nikolić, jedna od dobitnica ključa svog novog stana na Bežanijskoj kosi, nije krila sreću jer je na ovaj dan čekala 28 godina. Kako kaže i njena unuka, studentkinja medicine je veoma uzbuđena zbog ovog lepog događaja.

Zastavnik Nikola Brojčin čekao je stan 27 godina.

Dobio sam stan na Bežanijskoj kosi i veoma sam zadovoljan. Hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što su meni i mojoj porodici omogućili da imamo stan i da ne živimo više u tuđim stanovima, rekao je zastavnik Brojčin. Za zastavnika Viktora Stankovića ovo je jedan od najbitnijih dana u životu.

On je zahvalio ljudima koji vode Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije što su mu omogućili da reši stambeno pitanje, navodi se u saopštenju.

Verujem da će u narednom periodu zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije brže rešavati stambeno pitanje, jer sam ja čekao 20 godina, istakao je zastavnik Stanković.

#Stanovi

#Vojska

'