AKTUELNO

Rajan F. Ozborn, jedan je od najboljih onkologa na svetu, došao je u Srbiju da operiše pacijente sa najtežim oblikom raka. O opercijama koje će obaviti u srpskoj prestonici ekskluzivno je govorio za Pink.

- I kod kuće su me mnogi moji prijatelji pitali zašto Srbija, a ja sam ih pitao zašto ne Srbija. Srbija je sjajna – rekao je Ozborn navodeći da je jednostavno pozvan da dođe i on je taj poziv prihvatio.

Dolasku u Srbiju, prethodila je poseta Etiopiji.

Foto: Printscreen

- Ljudi u Srbiji su zaista dobri i gostoprimljivi. Bio sam svuda po Evropi, ali nekako mi se najviše sveđa Srbija – istakao je Ozborn koji će u Beogradu provesti tri dana.

Kako kaže, voleo bi da ostane duže i da se vrati u Srbiju.

- Baviću se otorinolaringologijom i maksiofacijalnom hirurgijom. Danas ću se upoznati sa pacijentima koje ću operisati – rekao je Ozborn, navodeći da je za uspehe zaslužan ceo njegov tim.

On je ukazao da i dalje uči i radi na svojoj veštini, poseduje i strast, ali da ništa značajno ne može da uradi pojedinac, bez dobrog tima, ukazavši da neprestano razmenjuje iskustva sa kolegama iz celog sveta.

Govoreći o zahvatima koje je obavio, Ozborn je naveo da je svaki slučaj specifičan, a da je jedna od najkomplikovanijih operacija u kojoj je učestvovao obavljena u Kini, kada je pacijentu zbog tumora uklonjen gotovo ceo vrat.

#Operacija

#Rak

#Zdravlje

'