AKTUELNO

Predsednik Srbije odlikovao je danas 16 pripadnika Ministarstva odbrane i VS povodom angažovanja na sprovođenju mera za sprečavanje širenja kovida 19.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da je ponosan na sve pripadnike Ministarstva i Vojske Srbije koji su danas odlikovani.

- Ponosan sam na sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koje je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić odlikovao danas, na dan državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu, za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19. Hvala vam na svemu što činite za svoju zemlju – napisao je Stefanović na Fejsbuku.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom angažovanja na sprovođenju mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 i pomoći civilnom stanovništvu.

Ordenom belog orla sa mačevima trećeg stepena odlikovani su brigadni general Jelesije Radivojević i pukovnik Radivoje Anđelković.

Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena dodeljen je Draganu Korugi, a Srebrna medalja za hrabrost - Borislavu Krnjajiću i Tomu Zorziću.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Srđan Lazić, Petar Ćurčić, Milan Mladenović, Milan Jovanović, Negovan Ivanković, Momčilo Marić, Miroslav Ljiljak, Goran Petrović, Jovica Deljanin i Daliborka Radišić, dok je Zlatnu medalju za revnosnu službu dobio Zoran Smiljković.

#Aleksandar Vučić

#Ministarstvo odbrane

#Nebojša Stefanović

#odlikova