AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uručila odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ona je pripadnicima VS zahvalila za sve što čine, posebno u kriznim vremenima, kao što je pandemija kovid-19.

Brnabić je rekla da je prethodna godina pokazala koliko je važna "jaka, snažna i spremna vojska koja u svakom trenutku, u svakom zadatku u najkraćem mogućem roku može da pomogne civilnim službama i građanima naše zemlje".

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ona je podsetila da su pripadnici VS među prvima dali "sve od sebe da se osigura bezbednost granica, bezbednost stanovništva" i dodala da su neki od njih položili svoje živote u toj borbi.

Brnabić je istakla da je se tokom pandemije pokazalo koliko je važno za jednu zemlju i za jednu vladu da može da se u potpunosti osloni na kapacitete svoje vojske u svakom trenutku.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ona je rekla da država ulaže mnogo u poboljšanje statusa pripadnika VS i napomenula da se kontinuirano ulaže u njihove plate, uslove života, opremu, oružje, obuku i "sve ono što je potrebno" da bi pripadnici VS svoj posao obavljali kako treba, a njihove porodice osetile da je taj poziv nešto što društvo visoko vrednuje.

Brnabić je istakla da se na vojnim vežbama "jasno vidi da je vojska sve jača i spremnija" i dodala da je srećna kada vidi da se porodice pripadnika VS i drugih bezbednosnih službi useljavaju u svoje nove stanove.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević