AKTUELNO

U Specijalnom sudu nastavlja se suđenje francuskim državljanima za otmicu deteta.

Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova cherka Emelin Ulijet Kristel i sve troje su u pritvoru od hapšenja 13. marta prošle godine, nakon incidenta.

Sebastijan Branšu Mišel je na početku suđenja sredinom decembra negirao krivično delo za koje se tereti i odlučio je da se brani ćutanjem, dok su njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel detaljno ispričale kako je došlo do otmice deteta, za sve optuživši Sebastijana. On je njihov iskaz porekao navodeći da ne govore istinu, jer žele da skinu sa sebe krivicu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ovo troje Francuza da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta 2015. u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Nakon izvršene otmice osumnjičeni su se sa detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode. Nakon toga devojčica je vraćena roditeljima.

Autor: M. Petković

'