AKTUELNO

Pukovnik dr Slavko Rakić iz Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane govoreći o novom oklopnom borbenom vozilu M-20 MRAP 6x6 rekao je da ono stiže iz Kragujevca, iz fabrike „Zastava TERVO“, i da je namenjeno za bezbedan prevoz pešadijskih i drugih jedinica Vojske Srbije.

Rakić je izjavio da M-20 MRAP 6x6 ima mogućnost otvaranja streljačke vatre, kako od oružja koje je ugrađeno na krovu u okviru turele, tako i iz unutrašnjosti vozila.

Ovo novo borbeno vozilo ima turelu sa mitraljezom 12,7 mm i otvore na bočnim stranama i krovu kao puškarnice za posadu koje se nalazi unutra i koje može da dejstvuje iz unutrašnjosti vozila.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što posebno karakteriše vozila koncepcije MRAP je da su otporna na mine. Ovo vozilo karakteriše visok nivo balističke zaštite po savremenim standardima – naveo je Rakić.

Foto: TV Pink Printscreen

On kaže da M-20 MRAP 6x6 može da se koristi i kao sanitetsko vozilo za pružanje pomoći povređenima i obolelima, ali i za obezbeđenje konvoja.

- Ovo vozilo je izgrađeno u rekordnom roku bespoštednim radom radnika „Zastava TERVO„ koji su radili i tokom vanrednog stanja – izjavio je Rakić.

#M-20 MRAP 6x6

#Slavko Rakić

#Vojska Srbije