AKTUELNO

Privremena bolnica u Nišu juče je stavljena u stanje mirovanja.

Hala "Čair" je do juče bila privremena bolnica za obolele od korona virusa u Nišu. Kako se situacija u ovom gradu popravila i nema više potrebe za poljskom bolnicom, juče je objavljeno da se ova ustanova zatvara zbog manjeg priliva bolesnika, ali da će biti u pripravnosti.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije medicinskog osoblja pred sam izlazak iz hale koja je služila za lečenje pacijenata sa blažom kliničkom slikom.

Foto: Facebook.com/Ana Popovic

Među praznim krevetima i, još uvek, u punoj zaštitnoj opremi, medicinsko osoblje se slikalo sa podignutim rukama u znak pobede.

Kasnije je nastala i grupna fotografija svih koji su brinuli o obolelima od korone u ovoj privremenoj bolnici.

Foto: Facebook.com/Ana Popovic

Privremena bolnica "Čair" zatvara se i zbog bolje epidemiloške slike na jugu Srbiju, izuzimajući domove za stare.

Foto: Facebook.com/Ana Popovic

- Hala će se zadržati u pripravnosti, jer uvek su najopasniji repovi. Ako popusti koncentracija svih nas, tog trenutka će nas taj rep ošinuti i vratiće se drugi talas, a nama je cilj da ne dođe do drugog talasa - kazao je epidemiog Branislav Tiodorović.

Lepe vesti stigle su iz Niša o zatvaranju bolnice u Hali "Čair", ali su još lepše ove fotografije koje svedoče kakvi heroji velikog srca su tamo radili i borili se za brzo izlečenje svih onih koji su oboleli od koronavirusa. Veliko im hvala!

#Fotografija

#Hala Čair

#koronavirus

<
'