AKTUELNO

Jasminko Pozderac ambasador Srbije u Kataru rekao je da je u ovoj zemlji smrtnost jako niska, uprkos velikom broju zaraženih koronavirusom.

- U Kataru je, na jučerašnji dan 3.231 osoba zaražena koronavirusom. Do ovog trenutka ima sedam zabeleženih smrtnih slučajeva. Do jučerašnjeg dana Katar je izvršio preko 51.000 testova na koronu i zvaničan podatak je da je 334 osobe otpušeno sa bolničkog lečenja. One se smatraju izlečenim – rekao je Pozderac za Novo jutro TV Pink.

Kaže da se u Kataru sprovode mere, ali objašnjava da one nisu precizne u smislu od kada do kada traju ograničenja kretanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nemate jasno ograničenje kretanja. Sve pozicije su zatvorene. Rade samo prodavnice, apoteke i banke. Na svakom ulasku u bilo koju zgradu meri vam se temperatura. U slučaju da se desi da da vam je temperature povišena, preuzima vas mobilna ekipa koja vam odmah radi test na COVID-19 - objasnio je Pozderac.

Pozderac kaže da je prvi slučaj zabeležen 29. februara, a nedelju dana nakon toga su zatvorena obdaništa i škole.

- Čak su i robotizovali, neke male robote su pustili koji upozoravaju građane da drže propisanu distancu, da se ne šetaju ako ne moraju - rekao je Pozderac.

Kako dodaje, u katarsku privredu emir šeik Tamim bin Hamad al Tani uložio je oko 20 milijardi američkih dolara.

#Jasminko Pozderac

#Katar

<
'