AKTUELNO

Otvaranje novog tržnog centara "Big fashion" zakazano je za petak, 24. april, investicija je vredna 80 miliona evra i omogućiće otvaranje 1.500 novih radnih mesta, rekao je prilikom obilaska završnih radova na izgradnji centra gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je rekao da je Beograd postao jedno veliko gradilište jer se trenutno na teritoriji grada nalazi više od 500 aktivnih gradilišta gde se zapošljava građevinska radna snaga i otvaraju nova radna mesta u Srbiji.

- Ovo je primer politike za koju smo se borili, nova gradilišta, nove investicije, pretvaranje zapuštenih delova grada u lepe delove, pretvaranje užeg centra grada u pešačku zonu, izgradnja novih mostova, kanalizacija, vodovoda, puteva i svega ostalog što čini kvalitet života u Beogradu boljim - rekao je Mali.

On je istakao da veliki broj investitora iz Izraela dolazi u Beograd i Srbiju i da je važno da se njima pruži neophodna pomoć u dobijanju dozvola i da im se omoguće najbolji uslovi kako bi svoj novac investirali ovde.

- Ovo su velike stvari za nas i veoma je važno da svakog investitora ispoštujemo do kraja, da dobije dozvole na vreme, da mu Gradska uprava bude na raspolaganju kao što sam ja svima na raspolaganju, kako posle prve investicije ne bi odlazili iz Srbije - naglasio je Mali.

Direktor kompanije "BIG CEE" Robert Jahav, rekao je da se sa gradonačelnikom Sinišom Malim zna mnogo godina i da ima dugu istoriju ulaganja u Srbiji.

- Ovo je projekat u koji smo odlučili da investiramo pre tri meseca i želim da zahvalim ljudima koji su pre nas uložili napore u izgradnju objekta, nastavljamo da investiramo u Srbiji i to je dovoljan znak da smo zadovoljni uslovima i saradnjom koju ovde ostvarujemo - rekao je Jahav.

- Ovo je projekat u koji smo odlučili da investiramo pre tri meseca i želim da zahvalim ljudima koji su pre nas uložili napore u izgradnju objekta, nastavljamo da investiramo u Srbiji i to je dovoljan znak da smo zadovoljni uslovima i saradnjom koju ovde ostvarujemo - rekao je Jah

- Otvaranje jednog ovakovog objekta obezbediće nova radna mesta za građane Beograda, doneće nove mogućnosti za kupovinu i za upoznavanje sa novim brendovina i dodaće novu dimenziju karakteru ovog lepog grada - rekla je Fišer Kam.

#Siniša Mali

#Tržni centar

'