AKTUELNO

Pulmolog Branislav Nestorović rekao je večeras, nakon završetka sednice Kriznog štaba, da sutra u 14 sati počinje sa radom objekat na Sajmu, jer dolaze avioni sa državljanima Srbije koji se moraju testirati, pa će oni koji su pozitivni na korona virus ići tu u privremenu bolnicu, a oni koji su negativni idu kući uz obaveznu samoizolaciju.

Mi smo se na sednici bavili pitanjem proširenog testiranja,jer je to napor za zdravstveni sistem. Cilj je da imamo 5.000 testova dnevno, rekao je Nestorović.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Valjevo je ostalo kao problem, videćemo kako se situacijarazvija, rekao je on i dodao da je Niš, koji je biotemprirana bomba, sada sređen.Beorad je potencijalno problem i ponovo bih apelovao nagrađane da poštuju mere.

-Mi smo u trećoj nedelji epidemije,za sada se držimo dobro sa osamdesetak ljudi dnevno, što nije veliki broj - rekao je Nestorović.

Kako je istakao, zdravstveni sistem se za sada dobro nosi, a pokušaće i da se jedan broj lakših pacijenata iz "Dragiše Mišović" prebaci na Sajam, da se ne opterećuje Zemunska bolnica.

S druge strane, zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević rekla je da nema informaciju o tome da Sajam od sutra počinje sa radom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja takvu informaciju nema m i potrebno je još priprema. Kapaciteti našeg zdravstvenog sistema trenutno uveliko premašuju naše potrebe, jer smo se pripremali i za najgori scenario nadajući se, naravno, da se on neće desiti - rekla je dr Tepavčević za Pink.

#Branimir Nestorović

#prof. dr Darija Kisić Tepavčević

'