AKTUELNO

U Srbiji zaključno s današnjim danom u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba i svi su bili negativni na korona virus.

Do 18 časova testirani su uzorci još dve osobe, čiji su se nalazi takođe pokazali kao negativni, navedeno je večeras na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Od 24. februara u Republici Srbiji se primenjuju korigovani algoritmi za postupanje shodno razvoju epidemiološke situacije u svetu, posebno u Italiji, kao i na osnovu do sada stečenih saznanja o karakteristikama infekcije i uzročnika.

Područjem intenzivne transmisije virusa se smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije.U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2 smatraju se: NR Kina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Koreja (Južna Koreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija).

Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer "Dajmond princes" koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu.

Dodatne informacije se mogu dobiti i na zvaničnoj prezentaciji Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

#Ministarstvo Zdravlja

#Srbija

#koronavirus

#saopštenje

'