AKTUELNO

Novi podaci pokazuju da u Srbiji ima oko 1,8 miliona bespravno sagrađenih objekata, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

"Na naše iznenađenje, procene su bile da u Srbiji imamo 1,2 miliona nelegalno izgrađenih objekata, a sada već znamo da ih imamo 1,8 miliona, a još nemamo kompletne podatke popisa", rekla je Mihajlović na Kopaonik biznis forumu. Ona je najavila da će to ministarstvo za nekoliko dana objaviti zvanične podatke o broju nelegalnih objekata i da će taj problem biti rešen kroz primenu Zakona o ozakonjenju bespravnih objekata. Mihajlović je naglasila i da je namera da se tačno zna šta je legalno, a šta nelegalno, da se uredi zemljišna administracija i da se pospeši tržište nekretnina u Srbiji. Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da su od tih 1,8 miliona bespravnih objekata oko 95 odsto porodične kuće i stanovi.

"Naš plan je da se ozakonjenje završi u par godina. Godina ili dve je potrebno da se ozakonjenje završi po lokalnim samoupravama", navela je Mihajlović. Kako je rekla, koliko će biti objekata koji neće moći da se ozakone sada ne može da se kaže, ali će se i to uskoro znati. Mihajlovićeva je dodala i da je ministarstvo odobrilo zapošljavanje i da je primljeno skoro 1.100 ljudi po lokalnim samoupravama da završe posao ozakonjenja.

#Legalizacija

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#Srbija

'