AKTUELNO

Supruga mu je rodila dvoje dece i godinama je čuvala njegovu tajnu.

Roman Blank, preživio je holokaust, ima dvoje dece, petero unučadi i jedno praunuče, a u 95. godini je priznao da je homoseksualac.

Kako piše Independent, njegova odluka da otkrije tajnu čuvanu decenijama privukla je veliku pažnju, pa je njegova priča objavljen u dokumentarcu “On my way out".

- Rekao sam im otvoreno da sam rođen i da sam celog života gej. Potom sam im ispričao o svojoj tragediji i razumeli su me. Zamislite da ste 90 godina u ormaru- ispričao je Blank, koji je sa suprugom Rut proveo 60 godina.

Prema njegovim rečima, njihova ljubav je duboka i iskrena.

Upoznali su se u Poljskoj 1948. godine i ubrzo preselili u Bruklin. Supruga je za njegovu tajnu saznala kada su dobili drugo dete.

-Biti gej tada je bio zločin i te osobe su bile osuđene na samoubistvo ili život u ormaru. Ja sam odlučio da živim – rekao je Blank.

Na pitanje da li bi sada u tim godinama tražio adekvatnog partnera i koji je njegov tip, on je odgovorio da nikada ne gleda u lice već u srce.

- Moram biti iskren i reći da mi ne treba ni fizička ni mentalna veza, ali je želim. Kada legnem želim da imam nekog bliskog, nekoga kome je stalo do mene. Vama je lako da nađete takvu osobu, a ja sam star, kome sam takav potreban? – iskren je Blank.

#Deda

#Homoseksualci

'