AKTUELNO

Suđenje Đurđiji Alimpijević, bivšoj negovateljici iz u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, počinje danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog optužbi za zanemarivanje dece koja su joj poverena. Za danas je zakazan glavni pretres.

Alimpijević je stigla u sud desetak minuta pre početka glavnog pretresa.

Protiv Alimpijevićeve je krajem prošlog meseca Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Alimpijevićeva je 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je, kao smo pisali ranije, a što se videlo i na snimku objavljenom na društvenim mrežama, u jednoj ruci držala mobilni telefon, a u drugoj ruci je nosila maloletnog N. M. i to za nadlanicu, grubo i neprimereno, tako ga unela u prostoriju i nosila sve do krevetića, pa ga zatim samo jednom rukom, takođe grubo, bacila u krevet. Svo to vreme neprestano je gledala u mobilni telefon.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.

#Zvečanska

#snimak

'