AKTUELNO

Deca iz Doma za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i Prihvatilišta za decu danas su na poklon dobila novogodišnje paketiće, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić im je poželeo srećne predstojeće praznike i istakao da će Grad nastaviti da brine o njima.

Naveo je da je sve što Grad radi tokom decembra i januara, tokom praznika, najviše usmereno ka deci.

- Pokušavamo da organizujemo programe namenjene deci i u skladu sa tim se trudimo da sva deca na teritoriji grada Beograda osete da je Nova godina, imaju novogodišnji poklon i uživaju u praznicima - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

On je deci iz Zvečanske i Prihvatilišta poželeo srećne predstojeće praznike i istakao da će Grad nastaviti da brine o njima.

- Želim da im kažem da, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze, nisu sami i da smo tu da, kao društvo, vodimo računa o njihovom odrastanju kako bi postali dobri i odgovorni članovi našeg društva - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da deca ostaju prioritet Grada Beograda i u 2019. godini i istakla da je gradski budžet, kada su u pitanju ustanove koje se brinu o deci, uvećan.

Foto: Tanjug

- Očekujemo i veća ulaganja za obnovu objekata socijalne zaštite u 2019. godini. Sam početak godine će obeležiti otvaranje novog Prihvatilišta za decu u ulici Živka Davidovića, a nakon toga nastavljamo i sa drugim objektima i njihovom kompletnom rekonstrukcijom kako bi ovaj grad imao objekte socijalne zaštite kakve je uvek trebao da ima - dodala je ona.

#Goran Vesić

#Poklon

#Zvečanska

'