AKTUELNO

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković ističe da otvaranjem početne deonice auto-puta Miloš Veliki od Surčina do Obrenovca, koja je planirana za 19. decembar, ova beogradska opština postaje početak Beograda, a ne kraj.

- To je najveća radost Obrenovčana. Još je veća radost što ćemo imatu direktnu vezu,sa ukrštanjem Koridora 10 i Koridora 11. Nije to samo veza Obrenovca sa,Beogradom, nego i sa zapadnom Evropom i sa Vojvodinom, sa svim onim što građani,imaju kao potrebu iz zapadne Srbije, Milanovca, Uba, Čačka, Lajkovca...- naveo je Čučković za Pink i ukazao da će deonica bitu završena pre dogovorenog roka.

Od Surčina do Čačka za 50 minuta

- Od kada je otvorena deonica Mislođin - Preljina imali smo velike gužve na potezu,Barič – Umka, preko klizišta Duboko. Sada to više neće biti slučaj – istakao je,Čučković. 

Prema njegovim rečima, uslišena je molba da taj novi deo auto-puta ne bude opterećen putarinom, pa će tih novih 1,6 km biti potpuno besplatni. 

Čučković je istakao da će deonica Obrenovac – Surčin biti najpraktičnija opcija za sve građane Beograda koji idu ka Čačku i da neće biti potrebe da se putuje starim,Obrenovačkim putem.

On je dodao da su i petlja kod Surčina i kod Mislođna najmodernije i sa najboljim osvetljenjem.

Foto: TV Pink Printscreen

To će doneti drugi kvalitet života ljudima, to će biti novo lice i Obrenovca, i Beograda i Srbije

Osvrnuvši se na kritike opozicije, rekao je da je prisustvovao potpisivanju ugovora u Rigi u novembru 2016. godine, a da su radovi počeli u martu 2017. godine.

- Kako je tada ugovoreno, a to je nekih 208 miliona evra, tako je danas izavršeno. Od toga je polovina sredstava jedan od najvećih mostova u ovom deluEvrope koji ide preko Kolubare i Save, dug je 1,6 kilometara. Imali smo uproteklih nekoliko nedelja i otvaranje istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskojgranici. Zajednička cena istočnog kraka Koridora 10 i deonice Obrenovac - Surčin je manje od onoga što je prihodovala firma Dragana Đilasa dok je bio na vlasti – dodao je Čučković.

- Tri puta je jeftinije uraditi deonicu Obrenovac - Surčin sa novim mostom, nego,što je jedan političar za vreme svog manadata u svojoj privatnoj firmi,prihodovao. To je šah mat za kritike opozicije – podvukao je naš sagovornik. 

#Obrenovac

#autoput Miloš veliki

'