AKTUELNO

Kamioni na granicama čekaju oko 60 minuta, automobili do 20.

Prohodnost na putevima u Srbiji je ovog jutra dobra, ali su zbog naglog otapanja snega, mokri kolovozi i mogući su odroni, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Magla usporava saobraćaj u planinskim predelima na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu.

Najviše odrona ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, pored Drine od Malog Zvornika ka Ljuboviji u Ovčar Banji, kroz grdeličku, sićevačku i drensku klisuru, a sa odronima treba računati i pored Dunava između Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca i Golupca.

U područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti, treba računati i na poledicu, koja je zbog niskih temperatura, prisutna na svim vlažnim deonicama.

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana iz AMSS-a upozoravaju vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme. Na istoku i jugoistoku pada sneg slabog intenziteta, a raskvašenog snega do pet centimetara ima na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice, kao i na putevima u višim planinskim predelima.

Na graničnom prelazu "Batrovci" zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije su oko 60 minuta. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Granica

#Saobraćaj

'