AKTUELNO

Dmitar Z., vlasnik staforda koji je jutros ušao u OŠ “Njegoš” u Nišu gde su povređena tri učenika, kaže da pas nije bio pušten na ulicu, već je spletom okolnosti pobegao iz boksa i dvorišta u kojem ga čuvaju i da je samo želeo da se igra sa decom.

- Žao mi je što su deca zadobila povrede. To je pas koga čuva moja ćerka koja ima 13 godina. Pas nije agresivan, veoma je socijalizovan, naviknut je na decu i želeo je samo da se igra. Staford je inače takva rasa pasa koja ili napada ili se igra. Ovaj je potpuno socijalizovan i želeo je samo igru, iako ne izgleda kao kuca za igru. Da je imao nameru da napada ne bi se završilo sa takvim povredama - objašnjava Dmitar Z.

Prema njegovim rečima, pas nije sa namerom bio pušten bez povoca na ulicu već je pobegao iz dvorišta kuće.

- On ima kavez u kojem je zaključan, a oko dvorišta se nalazi ograda od žice. Verovatno ga sinoć nisam zaključao posle hranjenja ili je neko od dece okrenuo ključ natrag. On je šapom gurnuo bravu i otvorio je. Posle izlaska iz boksa, kao drugi prsten obezbeđenja nalazi se ograda od dvorišta, ali je on prokopao zemlju ispod žice i izašao. I to je bodljikava žica u pitanju, kako se nije ogrebao ne znam. Nema razloga za paniku, deca nisu bila ugožena, ovo je jedna velika škola za sve nas - kaže Dmitar Z.

Direktor OŠ „Njegoš“ Bojan Krstić koji je u školskoj zgradi kaišem od pantalona uhvatio staforda, rekao je danas da pas nije bio agresivan, da nije režao i lajao već da je mahao repom, ali da mu svakako nije bilo mesto u školskoj zgradi.

#Napad

#Pas

#škola

'