AKTUELNO

Izložba Marine Abramović u Muzeju savremene umestnosti u Beogradu je najznačajniji svetski kulturni događaj i Beograd je danas centar sveta, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Izložba Marine Abramović je najznačajniji svetski događaj u kulturi i dešava se u Srbiji, u kojoj je predsednik Aleksandar Vučić, koga napadaju da je protiv kulture, a on je otvorio dva muzeja koja godinama nisu radila - rekao je Vesić.

Kako je istakao, da Muzej savremene umetnosti nije otvoren, Abramović ne bi ni imala gde da izlaže, pa je, kaže, njena izložba bila nezamisliva u vreme prethodne vlasti.

Vučić, dodao je Vesić, vodi itekako vodi računa o kulturi, osim što insistira na izgradnji infrastrukure, koje njegovi prethodnici “ne bi izgradili ni za 500 godina, a nipodaštavaju sve što se uradi”.

Vesić je preneo da mu predsednik juče rekao da će Vlada Srbije finansirati obnovu Teatra “Bojan Stupica”, te podsetio da Grad radi na obnovi Muzeja grada Beograda, u čemu je, takođe, predsednik obećao pomoć.

- Biće još svetskih događaja, jer se borimo za takvu Srbiju - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

'