AKTUELNO

Pokušaj otmice jedne tek rođene bebe nedavno je sprečen akcijom Radiše Pavlovića, predsednik Vladine komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba i Milanka Momčilović ispred Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Pavlović, kada je u pitanju slučaj bebe majke Milice Pendić, kaže da su odmah odreagovati jer je od suštinske važnosti delovati što pre da ne bi bilo kasno.

- Istog trena kada smo se upoznali sa slučajem odlučili da hitno odemo za Mladenovac u Centar za socijlani rad kako bismo ustanovili o čemu se tu tačno radi - rekao je Pavlović, i dodao je da je potpuno nezakonito što se od Milice zahtevalo da socijalnoj radnici donosi rezltate o napredovanju svoje trudnoće, rekavši da je to klasičan primer tipovanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ovo nije jedinstven slučaj, jer se ovakve stvari dešavaju širom Srbije, a slučaj Milice Pendić je isplivao u javnost igrom slučaja i trebalo bi da ga iskoristimo za nauk, i da ubuduće sprečavamo ovakve stvari.

Pavlović je rekao da Milica bebu nije videla pet dana zbog takozvane zabrane:

- Tek kada smo mi obavili sastanak sa sa direktorom socijalnog centra ona je uspela da vidi svoje dete po prvi put - rekao je Pavlović i dodao da to nisu ljudi već monstrumi.

Naglasio je da KC Kragujevac ima divan kadar, i da bi trebalo da se ograde od nekolicine koja kalja ugled jedne ovakve institucije.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovu akciju planirali su iskusni ljudi

- Milicin muž je anonimno prijavljen za porodično nasilje, što je ona demantovala u policiji, ipak uprkos tome je tužilaštvo izdalo zabranu prilaska njenom suprugu, iako između njih nije postojao apsolutno nikakav sukob - rekla je Momčilović, i dodala da je radnica socijalnog centra Sofija Vučićević uznemiravala milicinog supruga.

Kako kaže, onog trenutka kada se Milica porodila, doktorka Laban i Svetlna Tošanić koja je ranije bila osuđivana u aferi otetih beba, zabranili su Milici da viđa bebu i da ima kontakt sa njom, na osnovu uputstava koja su dobili od socijalne radnice iz Gornjeg Milanovca.

- Dragan Vulević je 2014. godine, kada je bio šef agencije za usvajanje, u ime države, potpisao ugovre sa privatnom američkom agejncijom za usvajanje dece - rekla je Momčilović, i dodala da je usvajanje danas pretvoreno u biznis na Zapadu, jer se za svako usvojeno dete može dobiti olakšica na plaćanje poreza.

Foto: TV Pink Printscreen

Pavlović je dodao još i to da smo iz prethodnih režima nasledili haos i katastrofu, a o tome svedoči slučaju majke Milice Pendić. Kaže da je veoma bitno da moramo međusobno da sarađujemo, budemo kontrolori i partneri jedni drugima.

Napominje da svi roditleji i srodnici koji žele da otkriju gde su im i kako nestala deca, kao i oni koji sumnjaju da im je neko oteo decu na rođenju, treba da znaju da je odlukom Ministarstva pravde odlučeno da nijedan od ovih slučajeva neće biti proglašen zastarelim dok ne bude razrešen.

#Bebe

#Krađa

#nestali

'