AKTUELNO

Svi dugovi opštinskog preduzeća SC "Milan Gale Muškatirović" koji nisu plaćeni, moraće da budu izmireni od strane osnivača - opštine Stari Grad, naveo je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Opština Stari Grad ima budžet od 468 miliona dinara, a samo firmi Kodeks dali su ove godine 92 miliona, odnosno petinu opštinskog budžeta - objavio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Foto: Grad Beograd

To što je predsednik opštine Marko Bastać dao Kodeksu, naveo je Vesić, bilo je dovoljno da opština Stari Grad plati skoro sve dugove u SC "Milan Gale Muškatirović", koje je, kaže, Bastać napravio tako što godinama nije plaćao ni struju, ni vodu, ni grejanje.

Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačlenika ističe da će opština dugove morati da plati do poslednjeg dinara i u skladu sa odlukama Grada Beograda.

Foto: Grad Beograd

- Opština Stari Grad moraće da plati i Toplanama, i Vodovodu i EPS-u. Ako oni ne budu hteli da plate, biće im umanjeni transferi Grada za dug, pa će tako dugovi da budu izmireni - naveo je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Grad Beograd je u subotu, 3. avgusta, preuzeo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom s kojom je, kako je tada saopšteno, "na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC ''Milan Gale Muškatirović''".

#Goran Vesić

'