AKTUELNO

Bazen i prostorije beogradskog javnog preduzeća "25. maj - Milan Gale Muškatirović", danas je posetio novi direktor po rešenju grada Beograda Jovan Knežević.

- Na moju veliku radost zaposleni su prihvatili ovu promenu, mnogo mi znači podrška tima sa kojim treba da sarađujem - rekao je Knežević u prvom obraćanju medijima pošto je Grad Beograd danas je preuzeo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom.

On je istakao da neće dozvoliti da ikad više zaposlenima kasne plate, kao što se to dešavalo mesecima.

Knežević je izrazio očekivanje da će novo rukovodstvo uspeti da vrati Beograđane Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", jer mu je kako je rekao, prioritet da građani koriste taj centar od onih najmlađih do onih nastarijih, prenosi Kurir.

BVK Crvena zvezda u saopštenju je pozdravila napore grada Beograda da uredi probleme sa kojima se suočavaju sportski objekti u Beogradu, između ostalog i sporstki centar "Milan Gale Muškatirović" .

- Važno je sportske centre vratiti njihovoj nameni za koje su predviđeni. Godinama apelujemo da su sportski centri u unutrašnjosti Srbije u boljem stanju i funkcionalnoj upotrebi u odnosu na Beogradske centre. Na bazenu MGM zabetonirane su rupe za ankere balona koji su sponzori kupili za vaterpolo klub Crvena zvezda. Nadamo se da je ovakvim postupcima neodgovornih upravnika došao kraj - navodi se u saopstenju.

Grad Beograd je uvek prepoznavao vrhunske rezultate u sportu i adekvatno kroz kategorizaciju nagrađivao postignute uspehe klubova i pojedinaca koji se bave vrhunskim sportom, navodi BVK Crvena zvezda i dodaje da nas očekuje bolja budućnost za vaterpolo sport u gradu Beogradu.

Grad Beograd danas je preuzeo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom s kojom je, kako je saopšteno, "na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC "Milan Gale Muškatirović".

Dugovi tog opštinskog preduzeća iznose preko milion evra, što je dovelo u pitanje rad centra, saopšteno je iz Gradskog privrednog društva "25. maj - Milan Gale Muškatirović", koje je preuzelo upravu nad tim sportskim centrom na Dorćolu i ističe da će na ovaj način gradska imovina biti zaštićena i stvoreni uslovi za nova ulaganja i modernizaciju bazena i sportskog objekta.

Kako prenosi Beoinfo, građani Starog grada kao i ostali Beograđani bazen će moći da koriste nesmetano na osnovu svih odluka koje su sada na snazi, što znači da važe sve izdate propusnice i kartice.

Prva odluka gradskog preduzeća "25. maj - Milan Gale Muškatirović" jeste da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara, kao i da se plate zaposlenima u ovom sportskom centru povećaju u proseku za oko 20 odsto.

Popisne komisije, na osnovu odluke Grada Beograda, počele su popis zatečene imovine u sportskom centru, dodaje se u saopštenju.

#Bazen

'