AKTUELNO

Zahvaljujući sve bržem razvoju nauke i medicine imamo mnogo načina da se borimo protiv opakih i smrtonosnih bolesti. Dijagnostika je postala gotovo perfektna, kao i metode lečenja od kojih se u poslednje vreme kao najdelotvornije i najmanje štetna po organizam pokazala metoda mikrorezonantna terapije.

- Kvantna medicina se bavi i dijagnostikom i terapijom. Ja kao radiolog radim dijagnostičke preglede, a takođe mogu da predložim i terapiju iz oblasti kvantne medicine, a to je mikrorezonantna terapija koja ne sadrži štetno zračenje – rekao je specijalista radiologije i kvantne medicine doktor Vladimir Sinicki i dodao da je ovo potpuno neinvazivna metoda.

Prema njegovim rečima, rendgen jeste osnova na kojoj radiologija počiva, ali sa njenim napredovanjem, dominantni postaju skeneri i ultrazvuk, uz pomoć kojih se izuzetno precizno mogu videti oboljenja bez ikakvog štetnog ozračenja.

Foto: TvPink Printscreen

- Razvojem tehnologije, mi sada možemo da snimimo kompletan organizam uz pomoć termovizijskog skenera. Možemo da vidimo kakve su promnene u pitnaju, jesu li zapaljenske, degenertativne, benigne ili malighne promene - rekao je Sinicki, i objasnio je da se metodama kvantne medicine može uočiti predispoziciju za nastanak nekog oboljenja.

Kako kaže, kvantna medicina integriše znanja i iskustva iz zapadne i istočne medicine i pruža mogućnost uspostavljanja lečenja kojom će se dostići najbolji mogući rezultati lečenja.

- Postoji sekcija za kvantnu medicinu u okviru Srpskog lekarskog društva, i ove metode su priznate od našeg ministarstva zdravlja, priznate su i u svetu, u Ruskoj federaciji, u Americi i Evropi - zaključio je Sinicki.

#Medicina

#lečenje

'