AKTUELNO

Odljubiti se od nekoga gotovo je jednako lako kao i zaljubiti se.

Iako je to znatno teže priznati, pogotovo kad ste s nekim godinama u vezi, ljubav koja se čini večnom može da nestane u trenu, ali to se obično ne događa bez razloga.

U nastavku otkrijte koja su tri najčešća razloga za odljubljivanje i učinite sve što možete kako se to ne bi dogodilo vama i vašem partneru:

Promene u ponašanju partnera

Ljudi se menjaju i moguće je da nakon nekog vremena vaš partner više neće biti ona ista osoba u koju ste se zaljubili. Stručnjaci tvrde i da često uopšte nije reč o promeni u ponašanju, već da mnogi na početku veze glumataju i tek kasnije pokažu svoje pravo lice koje osobu s kojom su u vezi može da natera da se odljube od njih, piše Cosmopolitan. Stoga, ako ne želite da se to dogodi i vama, budite iskreni i prirodni pred partnerom od početka veze.

Izbegavanje razgovora o problemima

Problemi u vezi ne rešavaju se sami od sebe i uvek je potrebno otvoreno razgovarati o njima. Ignorisanje problema dovešće do njihovog nagomilavanja i, nakon nekog vremena, nestanka ljubavi. U vezu je potrebno ulagati, a ćutanje stvara utisak da se jednom od partnera to uopšte ne da.

Gubitak interesa

Kao što smo već spomenuli, u vezu je potrebno neprestano ulagati, no kada su zajedno dugo godina, mnogi parovi razviju osećaj sigurnosti i opuste se, te prestanu da se trude jer znaju da će im partner sve oprostiti i tolerisati. To s vremenom može dovesti do udaljavanja i gubitka interesa kod jednog ili čak kod oba partnera.

#Ljubav

'