AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Države Palestine Mohamedom Nabhanom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Podsećajući na tradicionalnu dugogodišnju saradnju Republike Srbije i Države Palestine, ona je istakla da će se Srbija boriti za očuvanje međunarodnog prava i sprečavanje politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol, saopštio je MUP.

Popović Ivković je podsetila da samo države članice i države sa statusom posmatrača u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice Interpola, što takozvano Kosovo svakako nije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Državni sekretar i ambasador Države Palestine su se saglasili da je poštovanje međunarodnog prava imperativ.

Ambasador Nabhan se zahvalio Srbiji na dugogodišnjoj saradnji sa Palestinom i naglasio da stav palestinske Vlade o nepriznavanju takozvanog Kosova ostaje nepromenjen.

Nabhan je takođe istakao da će Palestina po pitanju Interpola biti na strani međunarodnog prava i Srbije.

Popović Ivković i Nabhan su razgovarali i o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, kaže se u saopštenju.

#Palestina

'