AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko Mohamedom Amine Belhajem o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković na sastanku je istakla da je prijateljstvo Srbije i Maroka utemeljeno na razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti važnih nacionalnih interesa i zahvalila se Kraljevini Maroko na uvažavanju argumenata Republike Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova.

Državni sekretar je naglasila da je i samo ponovno razmatranje zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu u suprotnosti sa pravilima te policijske organizacije i međunarodnim pravom, ali ujedno predstavlja i nepoštovanje prošlogodišnje odluke delegata Generalne skupštine Interpola.

Foto: MUP Republike Srbije

Ambasador Belhaj složio se sa Popović Ivković da poštovanje međunarodnog prava mora biti prioritet.

On je takođe istakao da intenziviranje saradnje na nivou unutrašnjih poslova treba da bude jedan od ciljeva u odnosima dveju zemalja.

Državni sekretar i ambasador Maroka su se složili da je saradnja dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova dobra, ali da ima prostora i za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i borbe protiv terorizma.

#Biljana Popović Ivković

'