AKTUELNO

Naša avio-kompanija za kratak vremenski period dobila je "Oskara" u oblasti avio-saobraćaja.

Srpska kompanija "Er Srbija" proglašena je, od strane od vodećeg globalnog medija Air Transport World (ATW) za Lidera na tržištu avio-kompanija (Airline Market Leader) za 2017. godinu.

Naša kompanija je prva u regionu koja je dobila ovo priznanje.

Gost Jutarnjeg programa TV Pink bio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je pričao na ovu temu.

- Treba da čestitamo svim građanima Srbije. Ova nagrada koju je naša kompanija dobila jeste Oskar u oblasti avio-idustrije. Ovo je potvrda da smo radili pravu stvar. Mi smo relativno mala kompanija, ali smo ušli među dobitnike nagrada. Pre samo tri godine bio je "Jat", stari avioni. Bilo je kašnjenja, otkazivanja letova, a sada to više nemate. Ova nagrada je potvrda da smo uradili pravu stvar - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da proces izbora i rekonstrukcije nije bio lak.

- Nije bilo lako. Morali smo da promenimo flotu, zaposlimo nove ljude. Obuka pilota, stjuarta i stjuardesa, kao i kada smo poleteli za Njujork i napravili direktnu vezu između Beograda i Amerike, prvi od svih zemalja u regionu - dodao je on.

Gradonačelnik je istakao da bi uskoro moglo da se desi da naša kompanija ima direktne linije za dva kineska grada.

Mnogo novina uvela je naša kompanija i time napravila skok u kvalitetu prevoza.

- Er Srbija je prva uvela bežični internet u odnosu na prevoznike u regionu. Uvedene su razne pogodnosti prilikom kupovine karata. U avionu možete da birate koje filmove hoćete da gledate - rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da će biti novih ulaganja u "Er Srbiju" pošto je ona značajna i za razvoj ekonomije. On je dodao da se radi na privatizaciji preduzeća "Jat tehnika".

- Nadam se da će se to dogoditi do kraja godine - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da je i projekat " Beograd na vodi" veoma značajan.

- Ovaj projekat povlači nove. Očekujem objavu tendera za rekonstrukciju starog Savskog mosta. Do kraja godine očekujem početak radova na izgradnji gondole koja će povezivati Kalemegdan i park Ušće - zaključio je Mali.

N. Petričević

#Aerodrom

#Priznanje

#Siniša Mali

'