AKTUELNO

Gosti Novog jutra saglasni su da tim da treba da se

Odgovorni urednik dnevnog litsa "Srpski telegraf" Boris Vuković komentarišući novinske natpise, istakao je da ne može da razume bilo kakav vid nasilja, kao ni nasilje nad službenim licem.

Foto: TvPink Printscreen

Kako je podsetio, nedavno je izašao snimak kada jedan huligan kada maltertira saobraćajnog policajca i naglasio je da mora da postoji izvesnija kazna za sve nasilnike, bez nekih olakšavajućih okolnosti.

-Onda bi i ovakvih slučajeva bilo manje - rekao je Vuković za Pink.

Govoreći o nasilju nad ženama, Vuković smatra da treba da se uvedu i lokatori za nasilnika i žrtvu, tako da kada se on približi njoj, može momentalno da se reaguje, da se možda spreči ubistvo.

-Ono što država mora da reši je povlačenje prijava i predomišljanje, jer je iskaz žrtve jako važan, a sud je nemoćan kada žrtva promeni iskaz i onda nasilnik ne može da bude osuđen - smatra on.

Novinar "Politike" Aleksandar Apostolovski je istakao da  ne bi smelo da bude kompromisa, i treba kažnjavati takvu vrstu huliganizma.

Foto: TvPink Printscreen

- Kod ovog pitanja treba da postoji nulta tolerancija, ne sme da bude nikakvih kompromisa. Žene treba da imaju veliko poštovanje muškaraca - ocenio je Apostolovski.

Veliku ulogu, kako ocenjuje, treba da odigra, Centar za socijalni rad koji mora da prepozna sve vrste pretnji i nasilja.

- Tu kompromisa o odnosu žena u društvu ne sme da bude. Za nasilje mora da se upali crveni alarm kod svih službi. Mora da se stvori model da je svaki oblik nasilja prema ženama nedozvoljen - zaključuje on.

#Nasilje

#Žena

'