AKTUELNO

Poslednjih dana velike probleme u vožnji predstavljaju česti odroni

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a i na naplatnim rampama nema dužih zadržavanja.

Automoto savez napominje da magle i sumaglice ima u Bačkoj, Sremu, zapadnoj Srbiji i nižim delovima Beograda smanuju vidljivost.

U područjima gde je magla, vidljivost je smanjena ispod 200 metara, zbog čega iz AMSS apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajne propise.

Za vožnju po magli i sumaglici u noćnim i dnevnim uslovima, najbolje je koristiti srednja i svetla za maglu, odnosno, ako vozilo nema svetla za maglu koristiti sva četiri pokazivača pravca.

Još jedna opasnost od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ako brzina nije prilagođena jeste i poledica, koje zbog niskih temperaturaima na svim iole vlažnim deonicama, navodi se u saopštenju.

Poslednjih dana velike probleme u vožnji predstavljaju česti odroni zemlje i kamena, kojih ima, i pored intezivnih intervencija putara na njihovom čišćenju i uklanjanju sa puta.

Najviše ih ima dolinom Ibra, između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Svi prilazi planinama ka Kopaoniku, Goču, Zlatiboru, Tari, Divčibarama i Staroj Planini su prohodni.

Snega na kolovozu ima od 3-5 centimetra.

Takođe zaostalog snega ima i u višim predelima Valjeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Tutina pri čemu je na snazi zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.

Č.N.

#AMSS

#Putevi Srbije

#Zima | Magla | Putevi

'