AKTUELNO

Meštani su do sada imali velike probleme svakog dana, dovijali su se na razne načine da dođu do vode.

Višedecenijski problem sa zdravom pijaćom vodom za 900 domaćinstava iz pet sela sa desne strane Zapadne Morave konačno je rešen.

Puštanjem u rad rezervoara u Počekovini meštani ovog naseljenog mesta, Gornjeg i Donjeg Ribnika, Kamenjače i Lopaša dobili su zdarvu pijaću vodu sa izvorišta Zvezdan. Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk istakla je da je završetkom kompletnih radova rešen ogroman problem imajući u vidu da je voda do sada bila samo za tehničku upotrebu.

Dužina magistralnog vodovoda od izvorišta Zvezdan je 7,5 kilometra ističe direktor JKSP „Komstan“ Milan Stojić i naglašava da je pored rezervoara u Počekovini napravljena i buster stanica u Lopašu, čime su se konačno stekli uslovi da meštani ovih sela dobiju zdravu pijaću vodu.

Meštani su do sada imali velike probleme svakog dana, dovijali su se na razne načine da dođu do vode. Ovim je višedecenijski i istorijski problem konačno rešen.

Pored puštanja zdrave pijaće vode u Počekovini istovremeno se radi na izgradnji rezervoara u Odžacima kako bi se i ovo naseljeno mesto priključilo na izvorište Zvezdan i dobilo zdravu pijaču vodu.

Podsetimo, reč je o kraju odakle potiče Miroslav Aleksić, koji je svojevremeno bio i predsednik opštine Trstenik.

Vučić im je za sve kriv, a on sam nije rešio dugogodišnji problem meštana, već upravo SNS i vlast Aleksandra Vučića.

Autor: Dalibor Stankov