AKTUELNO

Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić i predsednik Fondacije koja nosi ime njegove tragično nastradale ćerke, u izjavi za Pink.rs, zahvalio se svima koji su u bilo kom trenutku podržali kaznu doživotnog zatvora!

Naime, danas su u Skupštini Srbije usvojene izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela.

Jurić je rekao da je usvojena Kazna doživotnog zatvora za silovatelje i ubice dece, koju je potpisima podržalo 160.000 građana Srbije, na inicijativu Fondacije "Tijana Jurić".

- Ne mešajte ovaj zakon sa Tijaninim zakonom, on je usvojen još 2015. godine i odnosi se na to da se policija krene u potragu za nestalim detetom odmah po prijavi nestanka, a ne da čeka 24 časa kako je to nekad bilo. Molim i medije da obrate pažnju i ne mešaju ova dva zakona - rekao je Igor Jurić.

Prema njegovim rečima, usvajanjem kazne doživotnog zatvora danas je ostvaren još jedan cilj, ali je još mnogo toga pred nama.

- Srećan sam jer je ovo pobeda svih nas koji smo istrajali u bici da se ova inicijativa usvoji, a ipak imam gorak ukus jer je jedna inicijativa koja je građanska uspela da se ispolitizuje - kaže Igor i dodaje:

- Hvala poslanicima koji su se pojavili u skupštinskoj sali i glasali za ovaj zakon, hvala i predsedniku Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Nebojši Stefanoviću i Neli Kuburović što su naposletku ipak prepoznali da je bitno da se oslušne volja građana. Hvala i svima ostalima koji su u nekom trenutku podržali zakon, iako se na kraju iz nekih njima znanih razloga, nisu pojavili na današnjoj sednici da glasaju.

- Dakle, zahvalan sam zaista svima koji su u bilo kom trenutku, u kom je to njima odgovarao, podržali ovu inicijativu - rekao je Jurić i dodao:

- Hvala i svim medijima i novinarima jer bez njih ne bismo uspeli da budemo dovoljno glasni.

#Igor Jurić

#Tijana Jurić

'