AKTUELNO

Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vuinu danas je uručeno specijalno priznanje Vazduhoplovnog saveza Srbije "Zlatni orao" za izuzetan doprinos vazduhoplovnom sportu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, priznanje je ministru Vulinu uručio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, u prisustvu članova Upravnog odbora saveza, episkopa pakračko-slavonskog Jovana (Ćulibrka), jednog od osnivača Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i predsednika tog kluba Nenada Kuzmanovića.

Ministar Vulin je zahvalio na dobijenom priznanju, istakavši da je to zapravo priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije.

- Želim da zahvalim predstavnicima Vazduhoplovnog saveza Srbije na ovom izuzetno visokom priznanju, jer to nije priznanje meni, to je priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije. To je priznanje našoj saradnji i to je priznanje našoj zajedničkoj želji, našoj zajedničkoj strasti prema slobodi Svi oni koji su u Vazduhoplovnom savezu Srbije, iznad svega vole slobodu, baš kao i oni koji su pripadnici Vojske Srbije i koji iznad svega cene i vole slobodu. To je razlog našeg postojanja, to je razlog našeg življenja - rekao je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je naglasio da su svi članovi Vazduhoplovnog saveza Srbije, bilo da su piloti, modelari, padobranci ili jedriličari, veoma važni i za odbranu zemlje.

- Tokom NATO agresije, brojni pripadnici Vazduhoplovnog saveza Srbije branili su svoju zemlju i tako što su se aktivno borili kao padobranci i piloti, ali i tako što su pravili modele koji su zavaravali neprijatelja, a koji su čuvali našu tehniku, koju su čuvali naše ljude. Iznad svega, sve su to ljudi koji vole i cene slobodu. Vazduhoplovni savez Srbije je važna organizacija za borbenu gotovost naše vojske i za spremu naše vojske za odbranu naše zemlje - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'